FC Zlín oficiální web

Třetiligová juniorka zahájila zimní přípravu pod vedením trenérské dvojice Hubáček – Dobeš. Šanci dostanou dorostenci


08.01.2024


Pod vedením nové trenérské dvojice zahájili v pondělí odpoledne zimní přípravu fotbalisté Zlína B. Mladé ševce, kteří jsou po podzimu v MSFL na třinácté příčce, po odchodu hlavního kouče Jana Jelínka do Mladé Boleslavi chystají na těžké jarní třetiligové boje David Hubáček s Romanem Dobešem.

„Romana jsem oslovil, protože jsme kamarádi, kolegové. Známe se dlouho a vím, že máme podobný náhled na fotbal. Měli bychom si vyhovět, vyjít vstříc. Věřím, že nám to bude fungovat,“ uvedl David Hubáček.

Sedmačtyřicetiletá klubová legenda doposud působila u zlínského rezervního týmu jako asistent. Po nečekaném odchodu Jana Jelínka ale bude mít hlavní zodpovědnost za výsledky, předvedenou hrou, stala se hlavním koučem.

„Je jasné, že budu mít větší slovo při tréninkovém procesu, skládání sestavy i při zápasech, ale zase až tak moc velká změna to pro mě nebude. K ruce budu mít skvělého parťáka, na kterého se mohu kdykoliv spolehnout,“ nepochybuje.

Roman Dobeš, který naposledy vedl na Vršavě dorostence, se k trénování vrací po krátké pauze. U juniorky bude působit coby asistent. Vedoucím mužstva zůstává Karel Šimurda.

U gólmanů se nic nemění. V rámci celého klubu se o ně starají Otakar Novák s Martinem Juřičkou. „Společně konzultujeme veškeré věci,“ uvedl Hubáček.

První trénink absolvovalo na Vršavě dvanáct hráčů. Brzy se k týmu připojí ještě mládežnický reprezentant Lukáš Bránecký.

Kromě kapitána staršího dorostu dostanou v lednu šanci s muži také další dorostenci Grygera, Petruta a Dorňák. „Zatím s námi budou trénovat dva týdny a pak se rozhodneme, co dál. Zatímco v dorostu je hráčů dost, my potřebujeme nyní pomoct, protože další kluci trénují s ligovým týmem,“ připomíná Hubáček.

Jde o Číže, Kulíška, Poláška, Bobčíka, Juru a Švacha. „Uvidíme, jak to s nimi nakonec dopadne, protože o některé z nich je zájem i v jiných klubech. Proto je zatím docela brzy cokoliv říkat,“ pravil.

Jisté je, že ve Zlíně po letech skončili bratři Martin a Vít Mlýnkovi. Známá fotbalová dvojčata zamířila do divizního Vsetína. Smlouva vypršela obránci Tobiáši Slovákovi, který bude hrát za Zlínsko.

Žádné hráče z jiných klubů ševci lanařit nebudou. Béčko Zlína se bude v lednu chystat téměř každý den. Trénovat bude hlavně na Vršavě, dril na umělé trávě občas vystřídá běhání po oválu nebo posilovna. „Kluky čeká pořádná dřina, ale dobře ví, že bez ní to ve fotbale nejde. Na druhé straně příprava je dlouhá, kluci budou potřebovat i nějaké volno, odpočinek,“ ví dobře dvojnásobný ligový šampion a vítěz MOL Cupu.

Béčko, stejně jako áčko, řeší také soustředění. „Kluci by chtěli alespoň na chvíli změnit prostředí, někam vyjet. Musíme si společně sednout a pobavit se o tom. Ale myslím, že není problém v tom, abychom tři nebo na čtyři dny trénovali jinde,“ míní Hubáček.

Jeho tým v zimní pauze absolvuje sedm přípravných utkání, které naleznete >ZDE<. První duel je na programu už v pátek, kdy juniorka Zlína na Vršavě vyzve Zlínsko. Derby začíná ve 12.30.

V dalších zápasech se mladí ševci utkají s béčkem Brna, Olomouce nebo Kroměříží.

„Domluvené máme utkání s těžkými soupeři, kteří by nás měli dostatečně prověřit. Hlavně duely s druholigovými týmy ukážou, jak na tom jsme. Pro kluky z devatenáctky to bude dobrá konfrontace. Zjistí, jak velký rozdíl je mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem,“ dodává Hubáček.









Podkategorie

Příští utkání

Tabulka FORTUNA:LIGA

#KlubZVRPSB
1MFK Chrudim11003:03
2FC SILON Táborsko11003:13
3FC Zbrojovka Brno11002:03
4FC Sellier & Bellot Vlašim10103:31
5Slezský FC Opava10103:31
6AC Sparta Praha B10102:21
7FC Baník Ostrava B10102:21
8FK Varnsdorf10101:11
9FK Viktoria Žižkov10101:11
101.SK Prostějov10100:01
11FC Zlín10100:01
12MFK Vyškov10100:01
13SK Líšeň 201910100:01
14SK Slavia Praha B10011:30
15FC Vysočina Jihlava10010:20
16SK Sigma Olomouc B10010:30