FC Zlín oficiální web

Fantiš se do Příbrami těší, soupeři chce pokazit sérii bez porážky


11.12.2020


Tohle ještě nebude sváteční návštěva, předvánoční pokec s kamarády. Zlínský křídelník Antonín Fantiš kamarády od Litavky šetřit nemíní, bývalé spoluhráče chce stejně jako při minulých vzájemných duelech pokořit, okrást o body.

„Samozřejmě do Příbrami se vždycky těším, pokaždé tam hraji hrozně rád. Na druhé straně si uvědomuji, že nás tam čeká nesmírně důležitý zápas proti soupeři, který se herně i výsledkově zlepšil, prožívá nyní sérii bez prohry, tak doufám, že mu to stejně jako nám Jablonec pokazíme,“ říká na úvod odchovanec příbramského fotbalu. 

I když se kádr Příbrami od loňského června, kdy se Fantiš vrátil do Baťova města, podstatně změnil, pár borců v kabině zůstalo a jsou nedílnou součástí výběru kouče Pavla Horvátha. „Znám třeba Radka Voltra, který dával po dlouhé době a nepříjemném zranění gól, takže jsem mu přál. Jinak si občas napíšeme s Honzou Rezkem nebo Tomášem Pilíkem. Já ale jinak nejsem ten typ, co by si furt s někým volal či se hecoval,“ říká.

Přehled o dění v bývalém klubu stále má. Ani Fantišovi samozřejmě neuniklo, že Středočeši bodovali v posledních třech duelech. Naposledy vydřeli v Olomouci remízu 1:1 a v lize už nejsou poslední. „V Příbrami je vždycky těžké. Kluci doma umí zahrát. Teďka se navíc zlepšili, takže nabrali větší sebevědomí. My ale máme zkušené a kvalitní mužstvo, takže věřím, že to tam zvládneme a domů se nevrátíme s prázdnou,“ doufá bývalý hráč Jablonce, Ostravy nebo právě Příbrami.

Podle Fantiše zřejmě také sobotní duel u Litavky rozhodne to, kdo dá první gól a dostane se do vedení. „O tom to většinou je,“ souhlasí. „Třeba s Jabloncem jsme neodehráli extra dobrý zápas, přežili jsme však nějaké šance soupeře a po tom, co jsme se trošku zvedl, jsme klidně mohli dát gól, který by nám pomohl. S ním by to jistě vypadalo úplně jinak,“ míní. „Pokud bychom v Příbrami skórovali jako první, strašně nám to pomůže. Soupeř by totiž musel jít víc do rizika, což nám vyhovuje. Vpředu máme kluky, jenž umí utéct,“ připomíná Fantiš.

Právě sázka na poctivou defenzivu a rychlé kontry by mohlo proti předposlednímu týmu FORTUNA:LIGY platit. Ševcům ale bude o víkendu citelně scházet útočník Poznar. Nejlepší střelec Fastavu se minule proti Jablonci nechal hloupě vyloučit, stát tak bude dva zápasy.

„Je velká škoda, jak blbě to pro něj dopadlo,“ smutní Fantiš. „Tomáš měl poslední měsíc či dva super formu. Padalo mu to tam, uhrával důležité souboje, pomáhal nám udržet balony, ale platný byl také při útočných či obranných standardkách,“ přidává.

Dramé či Jawo by ovšem mohli důraznějšího parťáka nahradit. Ševcům se navíc letos venku nebývale daří. Z pěti soupeřů uspěli na soupeřově hřišti hned třikrát, naposledy triumfovali Karviné. „Je pravda, že dříve jsme body dělali hlavně doma, venku to minulý rok bylo hodně mizerné. Tak doufám, že se to konečně otočilo a nyní to zlepšení potvrdíme,“ přeje si.

Body by se Moravanům náramně hodily. Do Vánoc čekají Páníkův tým ještě čtyři zápasy, které půjdou rychle za sebou, takže každé zaváhání bude bolet. Na druhé straně se bude na případné neúspěchy rychleji zapomínat. „Pro mě je super, že to bude rychle odsýpat,“ říká. „Když mluvím za sebe, pokud zůstanu zdravý, nebudu mít žádné šrámy, tak je dobře, že se hraje dvakrát týdně a nemusíme tolik trénovat. Myslím, že budeme mít i čas dostatečně zregenerovat,“ míní.

Fantiše stejně jako ostatní ligové borce více než náročný program děsí mrazy a sníh. I když doteď počasí přálo, všechno se může v mžiku změnit. „Zatím je to fajn. I tréninkové plochy celkem ujdou. Jakmile ale začne mrznout, určitě se to zhorší,“ očekává. „Přitom si spousta lidí ani neuvědomila, že trávníky jsou vyhřívané jenom na hlavních stadionech, ale ostatní plochy ne, takže někdy musíme celý týden trávit na umělce, což je pro tělo, svaly i klouby velký zápřah,“ pokračuje. „Snad počasí ještě nějakou dobu vydrží, abychom nemuseli pendlovat mezi přírodní trávou a umělkou,“ dodává.









Podkategorie

Příští utkání

Tabulka FORTUNA:LIGA

#KlubZVRPSB
1MFK Chrudim11003:03
2FC SILON Táborsko11003:13
3FC Zbrojovka Brno11002:03
4FC Sellier & Bellot Vlašim10103:31
5Slezský FC Opava10103:31
6AC Sparta Praha B10102:21
7FC Baník Ostrava B10102:21
8FK Varnsdorf10101:11
9FK Viktoria Žižkov10101:11
101.SK Prostějov10100:01
11FC Zlín10100:01
12MFK Vyškov10100:01
13SK Líšeň 201910100:01
14SK Slavia Praha B10011:30
15FC Vysočina Jihlava10010:20
16SK Sigma Olomouc B10010:30